Camera superioara a Parlamentului Austriei a modificat vineri Constitutia pentru a obliga autoritatile locale sa accepte o cota de migranti egala cu 1,5% din populatia tarii, in pofida opozitiei extremei-dreapta, in ascensiune, relateaza AFP in pagina electronica.

Decizia, care reflecta eforturile Uniunii Europene (UE) de a obliga statele membre sa accepte si mai multi migranti, vizeaza sa decongestioneze principalul centru pentru refugiati de la Traiskirchen si urmeaza sa intre in vigoare la 1 octombrie. Initiativa apartine social-democratilor cancelarului Werner Faymann si Partidului Poporului (centru-dreapta), care alcatuiesc coalitia aflata la guvernare in Austria, potrivit Mediafax.

Majoritatea de doua-treimi, necesara modificarii Constitutiei, a fost obtinuta cu voturile Verzilor. Partidul Libertatii (extrema-drepata) - care vrea sa restrictioneze numarul migrantilor si care conduce in sondajele de opinie la nivel national cu aproxmativ 30% in preferintele austriecilor - s-a opus modificarii Constitutiei.

Austria a devenit in ultimele luni o tara de tranzit majora pentru zecile de mii de migranti care patrund pe teritoriul ei dinspre Ungaria, unde ajung pe ruta din Balcanii de vest. Acestia se indreapta catre nordul Europei, in special catre Germania. Insa aceasta tara bogata, cu o populatie de 8,5 milioane de locuitori, se asteapta, la randul ei, sa primeasca anul acesta aproximativ 80.000 de solicitari de azil, un numar foarte mare in comparatie cu alte state membre UE, raportat la populatie. Viena a fost unul dintre principalii sustinatori ai sistemului UE de cote in vederea distribuirii migrantilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri