Extrema dreapta a organizat o serie de proteste fata de migranti in marile orase din intreaga Polonie, inclusiv la Varsovia, la care a anuntat ca au participat mii de persoane, relateaza Euronews.

Aceste proteste au fost organizate in urma deciziei premierului Ewa Kopacz ca Polonia sa se alature celorlalte state membre UE in a oferi asistenta financiara refugiatilor, scrie Mediafax.

De asemenea, Polonia urmeaza sa accepte aproximativ 7.000 de refugiati pana in 2017. Ca raspuns la aceste manifestatii, Kopacz s-a alaturat unor activisti care acopera cu vopsea, in cadrul unei campanii, inscriptii rasiste de pe ziduri din capitala poloneza.

Campania vizeaza sa eradicheze toleranta "pasiva" a discursului urii in spatiile publice. Voluntari au acoperit cu vopsea inscriptii antiimigratie si homofobe de pe ziduri si cladiri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri