Moscova si Washingtonul au convenit sa poarte discutii militare, dupa intrarea dramatica a Moscovei in razboiul din Siria, au anuntat miercuri John Kerry si Serghei Lavrov la ONU, adaugand ca eu elaborat propuneri de relansare a procesului politic de pace sirian, relateaza AFP online, citata de Mediafax.

Oficiali americani de rang s-au declarat alarmati dupa ce avioane ruse de razboi s-au angajat militar - pentru prima data in afara fostei Uniuni Sovietice - de la ocuparea Afganistanului in 1979. Americanii i-au acuzat pe rusi ca au bombardat factiuni rebele care lupta impotriva regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad, sub acoperirea unui pretins asalt asupra gruparii Statul Islamic (SI).

Insa, in urma unor declaratii dure la Washington si la ONU, secretarul de Stat John Kerry si ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au minimalizat disputa. Ei au aparut impreuna, in marja Adunarii Generale a ONU, la New York si au anuntat ca vor purta negocieri pentru a evita incidente sau accidente in Siria intre fortele ruse si americane.

Kerry si Lavrov au anuntat totodata ca au elaborat propuneri de relansare a procesului de pace politic sirian. "Am convenit asupra urgentei, cat mai curand posibil - poate chiar maine (joi), dar cat mai curand posibil - de a purta discutii intre militari in vederea evitarii unor incidente sau accidente armate", a declarat miercuri Kerry.

Insa acest acord ingust in vederea cautrarii unui mecanism pentru evitarea unor confruntari accidentale intre fortele ruse si americane ar putea sa nu mascheze disensiunile adanci pe care le-au scos la iveala actiunile Moscovei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri