Uniunea Europeana a propus vineri majorarea accizei minime pe bere, bauturile spirtoase si vin alcoolizat cu pana la 31 procente, precizand ca noua impozitare ar avea un impact minor asupra consumatorilor pentru ca multe tari aplica deja taxe cu mult mai mari decat acciza minima.
Pentru tarile afectate, majorarea se va incadra intre mai putin de 0,01 euro pe litru la berea spaniola si 0,31 euro pentru o sticla de bautura spirtoasa vanduta in Cipru. Ministrii de finante ai UE au cerut Comisiei sa innoiasca rata accizei, care este neschimbata din anul 1992, informeaza NewsIn.

Tarile ar urma a trece la noile accize in anul 2008 pana in anul 2010. Guvernele sunt libere sa stabileasca ratele de accizare peste acciza minima. Informatiile furnizate de UE in anul 2004 indica o mare diferenta intre accizele diverselor tari. Astfel, un litru de bere este accizat in Finlanda cu 1,42 euro (1,81 dolari) fata de echivalentul a doar 0,09 euro (0,11 dolari) in Letonia, Malta si Republica Ceha.

In Suedia, un litru de alcool este accizat cu 15,50 euro (19,70 dolari) fata de 1,68 euro (2,14 dolari) in Cipru, acciza minima a UE fiind in acest caz de 1,54 euro (1,96 dolari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri