Alertele teroriste din Marea Britanie care au paralizat activitatea de transport aerian a pasagerilor s-a soldat cu pierderi semnificative pentru principalii jucatori din industrie, care doresc sa primeasca despagubiri financiare din partea autoritatilor engleze
Atacurile teroriste din Marea Britanie dejucate la mijlocul lunii trecute au cauzat pierderi importante pentru aproape toate companiile care isi desfasoara activitatea in industria aeronautica locala. Mii de zboruri de pe aeroportul Heathrow au fost anulate, ca si de pe alte aeroporturi mari din Marea Britanie, iar masurile stricte de securitate au perturbat activitatea in toate aeroporturile creand haos. Dupa aproape o luna, cand lucrurile s-au mai linistit, marile companii incep sa evalueze consecintele acelei perioade.

BAA, cel mai mare operator aeroportar din lume, este asteptat sa raporteze saptamana aceasta pierderi de 20 milioane lire sterline (aproximativ 30 milioane de euro), mai mult decat dublu comparativ cu pierderile cauzate de greva angajatilor care lucreaza la Heathrow. BAA intentioneaza sa ceara compensatii din partea autoritatilor britanice, chiar daca pierderile reprezinta doar o mica parte din cifra anuala de afaceri a operatorului aeroportuar, care se ridica la peste doua miliarde de lire sterline (aproximativ trei miliarde de euro).

In aceeasi situatie se regaseste si cel mai mare operator low cost din Europa, compania Ryanair, care potrivit BBC intentioneaza sa ceara compensatii in valoare de 3,3 milioane de lire sterline (4,85 milioane euro). Micsorarea considerabila a volumului de bagaje cu care un pasager are dreptul sa se imbarce in avion a avut implicatii majore in bugetele companiilor aeriene care si-au vazut costurile majorate peste noapte, Ryanair fiind printre cele mai afectate.

Companiile de low-cost au tendinta de a incuraja pasagerii sa ia un bagaj de mana cat mai mare in avion iar noile restrictii implica bagaje mai mari si mai multe in cala, deci costuri mai mari pentru operatorii aerieni. Acestia trebuie sa plateasca sume mai mari companiilor terte care se ocupa de incarcarea bagajelor in avioane, iar un volum de bagaje mai mare va presupune si stationari la sol mai lungi, ceea ce implica noi costuri fata de operatorii aeroporturilor.

British Airways , unul din cei mai mari operatori din lume a raportat deja pierderi de 40 milioane lire sterline (aproximativ 59 milioane euro), in urma anularii a peste 1300 de zboruri in perioada 10-17 august. La toate acestea se adauga costurile privind masurile de securitate impuse, costuri au majorat inca o data cheltuielile operatorilor de aeroporturi si pe cele ale companiilor aeriene, ducand valoarea totala a pierderilor la aproximativ 100 milioane de euro. Si nota de plata va mai creste avand in vedere faptul ca masurile de securitate sunt inca in vigoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri