Presedintele Frantei, Francois Hollande, omologul sau rus, Vladimir Putin, si cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au discutat, la Paris, despre masuri de solutionare a crizei din Ucraina si despre conflictul din Siria.

"Alegerile programate in regiunile separatiste ucrainene nu trebuie sa aiba loc pe 18 octombrie. Trebuie organizate dupa sfarsitul anului 2015", a declarat François Hollande dupa intrevederea cu Vladimir Putin. La randul sau, Angela Merkel a pledat ca alegerile in regiunile separatiste proruse Donetk si Lugansk sa se desfasoare "conform legislatiei ucrainene". Dupa retragerea armamentului greu, decisa in februarie, Hollande, Merkel si Putin au stabilit, impreuna cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, inceperea retragerii armamentului usor, de sambata, potrivit Mediafax.

"Acordul de incetare a focului este respectat in totalitate, astfel ca astazi am facut noi progrese pentru a ne asigura ca nu vor mai exista victime ale acestui conflict dramatic", a spus François Hollande. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana in prezent cu 6.500 de morti. In privinta situatiei din Siria, Francois Hollande i-a reiterat lui Vladimir Putin ca "raidurile aeriene ruse trebuie sa vizeze doar reteaua terorista Daesh" (Stat Islamic), subliniind ca nici coalitia internationala condusa de Statele Unite nu ataca alte tinte. In plus, Francois Hollande a pledat din nou pentru inlaturarea de la putere a presedintelui Siriei, Bashar al-Assad, sustinut de Rusia.

"Atat timp cat al-Assad va fi la putere, nu vor exista progrese", a apreciat presedintele Frantei. La randul sau, Angela Merkel a avut un ton mai moderat, admitand ca Bashar al-Assad trebuie consultat in legatura cu situatia din Siria.Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Sursa foto: Harta, Siria / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri