Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a indemnat statele europene sa intensifice masurile pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, in contextul crizei imigratiei.

"Criza imigratiei testeaza perseverenta Uniunii Europene", a declarat Angela Merkel la Berlin, conform agentiei Reuters. Europa trebuie sa contribuie la solutionarea actualei crize a migratiei din Orientul Mijlociu si din nordul Africii, a adaugat cancelarul Germaniei. "In plus, pentru Europa, acest lucru inseamna si protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, pentru ca imigratia sa se desfasoare in mod ordonat", a spus Merkel, criticata in ultimele luni pentru incurajarea extracomunitarilor sa vina in spatiul UE, potrivit Mediafax.

"In acelasi timp, este vorba si de asumarea unor responsabilitati mai mari de catre tarile de unde fug refugiatii si de catre cele in care sunt multi refugiati, precum Libanul, Iordania si Turcia", a adaugat cancelarul german. Rata popularitatii cancelarului Germaniei s-a diminuat pe fondul crizei privind imigratia, fiind la cel mai scazut nivel din ultimii patru ani. Mai mult de jumatate dintre cetatenii germani (51%) au exprimat preocupare privind numarul extracomunitarilor care au solicitat azil in Germania. Peste 200.000 de imigranti au sosit in Germania in septembrie, iar cifra pe anul 2015 ar putea atinge 800.000.

Sursa foto: Angela Merkel/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri