Jorge Lemann, cel mai bogat om din Brazilia, nu are prea multe de spus despre sine, cel putin nu in public. Cunoscut pentru stilul sau de conducere autoritar, Jorge Lemann evita frecvent atentia reflectoarelor, desi, de-a lungul timpului, a incheiat unele dintre cele mai mari tranzactii la nivel mondial din industria FMCG. Acum viseaza sa adauge in portofoliul sau si gigantul Coca-Cola, companie cu o valoare de piata estimata la 178,2 miliarde dolari.

Miliardarul in varsta de 76 de ani, Jorge Lemann, controleaza deja companii importante la nivel global, precum Burger King, Kraft, Stella Artois si Heinz si, de regula, are obiceiul de a concedia multi angajati dupa fiecare tranzactie importanta. Si de ceva vreme a pus ochii pe gigantul Coca-Cola, scrie Business Insider, care citeaza un articol Bloomberg.

Jorge Lemann a orchestrat fuziunea in valoare de 46,7 miliarde de dolari dintre H.J. Heinz si Kraft Foods Group in luna iulie, a transformat Burger King intr-un pariu profitabil pentru actionari si a format cea mai mare companie de bere din lume, Anheuser-Busch InBev, toate fara sa organizeze o conferinta de presa cu privire la oferte. Magnatul brazilian pretuieste intimitatea, noteaza Bloomberg, atat de mult incat solicita asociatilor sai sa pastreze confidentialitatea despre el. Cu toate acestea, celebrul investitor este acum dornic sa vorbeasca.

Lemann nu se sfieste sa-si arate insa ambitiile in spatele usilor inchise, arata Bloomberg. La doar cateva luni dupa ce a format Anheuser-Busch InBev in 2008, miliardarul brazilian si ceilalti co-fondatori ai 3G Capital, Carlos Sicupira si Marcel Telles, s-au intalnit cu personalul companiei la sediul societatii de investitii din Manhattan. La un pranz, un membru al staff-ului 3g Capital l-ar fi intrebat pe Jorge Lemann despre achizitia la care viseaza.

"Ne-ar face placere sa aruncam o privire la Coca-Cola", a declarat Jorge Lemann. "Am putea sa conducem compania cu numai 200 de angajati!", a glumit apoi miliardarul brazilian, potrivit Bloomberg. Asta ar inseamna concedierea aproape a tuturor celor 100.000 de angajati ai Coca-Cola. Jorge Lemann a realizat unele dintre cele mai mari achizitii din toate timpurile, in ultimii cinci ani, prin intermediul companiei sale de investitii, 3G Capital.

Sursa foto Burger King: dean bertoncelj / Shutterstock.com

Sursa foto Jorge Lemann: Insider Monkey via Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri