Gruparea Stat Islamic a depasit al-Qaida, devenind principala miscare extremista la nivel global, a declarat Nick Rasmussen, directorul adjunct al Centrului american pentru combaterea terorismului, citat de Deutsche Welle in pagina electronica, scrie Mediafax.

Rasmussen a afirmat in fata Comisiei Senatului american pentru Securitate Interna si Afaceri guvernamentale ca gruparea Stat Islamic a depasit al-Qaida ca lider al miscarilor extremiste violente la nivel global, precizand ca organizatia are acces la un numar mare de potentiali recruti din statele occidentale. Gruparea Stat Islamic este cunoscuta pentru folosirea retelelor de socializare in vederea recrutarii de noi adepti.

El a adaugat ca expertii americani in combaterea terorismului considera in continuare gruparea yemenita Al-Qaida din Peninsula Araba (AQPA) drept o amenintare, din cauza interesului manifestat de aceasta pentru atacarea Statelor Untie si a avioanelor. Directorul FBI, James Comey, a declarat de asemenea in fata Comisiei ca anchetatorii americani sunt la curent cu prezenta in Statele Unite a multor presupusi militanti islamisti.

Comey a precizat ca anchetatorii au urmarit "zeci de persoane in SUA 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana" pe parcursul verii si au reusit sa le anihileze. El a adaugat ca recrutii gruparii Stat Islamic din SUA sunt din ce in ce mai tineri si tot mai multe femei si fete incearca sa se alature organizatiei militante. El a subliniat ca militantii folosesc sisteme criptate de comunicare pentru a nu fi detectati.

Comey a mai spus ca administratia americana si-a imbunatatit metodele de verificare a refugiatilor din alte tari, pentru a se asigura ca nu prezinta riscuri teroriste sau de alta natura pentru Statele Unite, dar a apreciat ca intotdeauna exista riscuri asociate cu primirea imigrantilor din tari afectate de tulburari.

Adminstratia presedintelui american, Barack Obama, a anuntat luna trecuta ca va mari numarul imigrantilor care vor fi primiti in SUA in urmatorii doi ani. Printre acestia vor figura multi refugiati din Siria, unde gruparea Stat Islamic controleaza aproximativ o jumatate din teritoriu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri