Gigantul Tesla face primul pas in alimentarea cu energie a spatiilor de birouri, primele pe lista fiind un numar de 24 de sedii detinute de catre compania Irvine, specializata in domeniul imobiliar, la o distanta de 40km de Los Angeles.

Cladirea “hibrid” este localizata in apropiere de zona Orange County, iar proiectul presupune inlocuirea energiei electrice conventionale cu sursele de energie dezvoltate de catre Tesla, care ar putea aduce economii anuale de aproximativ 1 milion de dolari la factura.

Bateriile Tesla, care ar urma sa fie montate in zona de birouri, vor ocupa un spatiu important in perimetrul in care vor fi instalate, dar acestea vor putea inmagazina energie in timpul zilei si apoi sa o utilizeze pe timp de noapte sau in timpul unei pene de curent.

Tesla Powerpack este o versiune mai mare fata de modelul Powerwall destinat alimentarii cu energie a caselor. Bateriile Powerpack vor putea adauga pana la 10MW de energie in sistem, suficienta putere pentru a alimenta pana la 10.000 de locuinte.

Este inca necunoscuta valoarea tota a investitiei pentru acest produs, dar un raport indica spre un cost care ar putea sari de 30 de milioane de dolari.

“Rezervele de energie sunt schimbarea. Acestea vor oferi posibilitatea proprietarilor de cladiri sa participe in sustinerea retelei de energie si in reducerea considerabila a costurilor, lucru care va elimina posibilitatea caderilor de curent sau anumite alte situatii neplacute pentru clienti, rezidenti sau musafiri”, a declarat Rich Bluth, vicepresedintele Irvine.

In SUA, retaileri precum Amazon sau Target testeaza functiile bateriilor Powerpack dezvoltate de catre Tesla.

Intr-o declaratie pentru publicatia Forbes, Elon Musk, CEO-ul Tesla, sustine ca “poti, in principiu, opri jumaatate de sursele de energie din intreaga lume, asta daca am detine o rezerva de energie”.

Primele solutii de stocare a energiei in cadrul companiei Irvine ar trebui sa fie montate pana la finalul acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri