Cursa prezidentiala din Statele Unite pare imprevizibila, cel mai probabil din cauza economiei "anemice", care ii face pe americani sa aiba dubii despre solutiile liderilor politici, sa nu creada in indicatiile analistilor politici si sa fie ingrijorati de viitor, comenteaza The Wall Street Journal.

"Cum se explica lipsa de predictibilitate a cursei prezidentiale din 2016? Statele Unite au o economie anemica, astfel ca cetaenii au dubii privind solutiile liderilor politici, nu cred in indicatiile expertilor si se tem pentru viitor", scrie publicatia The Wall Street Journal, intr-un material intitulat "Politicile neindrederii", potrivit Mediafax.

"Traim in vremuri politice extraordinare, ingrijoratoare. Structurile alese ale Administratiei Statelor Unite par paralizate, incapabile sa guverneze, cu exceptia solutiilor pentru evitarea crizelor", adauga WSJ, notand ca presedintele Barack Obama (democrat) isi acuza adversarii din Congres ca ii blocheaza chiar si cele mai normale masuri, iar republicanii il acuza de incalcarea Constitutiei. In acest context, alegatorii par dezorientati si se indreapta spre populisti de stanga sau de dreapta care fac promisiuni ce nu vor putea fi niciodata indeplinite, subliniaza publicatia americana, considerand ca una dintre explicatii ar fi mutarea radical spre dreapta a miscarii conservatoare.

"Toata lumea, nu doar republicanii, pare profund frustrata din cauza starii politicii americane. Incepand din anul 2005, potrivit sondajelor Gallup, cetatenii americani au crezut, in cea mai mare parte, ca tara se indreapta in directia gresita", adauga The Wall Street Journal, amintind ca, in intervalul 2000-2015, popularitatea Congresului a scazut cu 18 puncte procentuale, cea a Presedintiei cu 16, iar cea a Curtii Supreme de Justitie cu 17. Nici mediile de afaceri sau bancile nu stau mai bine, credibilitatea acestora scazand cu noua, respectiv 15 puncte procentuale.

"Prin urmare, problemele nu se limiteaza la republicanii din Camera Reprezentantilor sau la anturajul lui Donald Trump. Este vorba mai degraba de simptome ale alegatorilor din ambele tabere, republicana si democrata, care si-au pierdut increderea in institutii", concluzioneaza The Wall Street Journal.

Sursa foto: Donald Trump / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri