Avioane militare ruse si israeliene au fost aproape de o confruntare, la frontiera dintre Liban si Siria, situatie care a condus la crearea unei linii speciale de comunicatii intre cele doua parti, afirma surse libaneze citate de ziarul As Safir si de site-ul israelian Ynetnews.com.

Acum aproximativ doua saptamani, fortele ruse care efectueaza raiduri in Siria au depistat pe radare avioane de vanatoare israeliene care se aflau in nordul Libanului si se indreptau spre sudul Siriei, potrivit Mediafax. "Avioane de vanatoare ruse au fost trimise imediat pentru a bloca aeronavele israeliene, in zona Akkar (nordul Libanului).

Rusii au avertizat pilotii israelieni ca, daca vor intra in Siria, vor avea pretext pentru a deschide focul", a declarat un oficial militar libanez citat de cotidianul As Safir. Avioanele militare israeliene s-au intors, pentru a evita confruntarea, iar Fortele Aeriene ruse au reiterat avertismentul privind evitarea, pe viitor, a spatiului aerian sirian.

Aviatia militara israeliana survoleaza cu regularitate Libanul si sudul Siriei. "Au misiuni de observare a miscarilor navelor in portul Tartus si a traficului aerian spre Siria, pentru a se evita transferul de armament catre miscarea siita libaneza Hezbollah", explica o alta sursa libaneza.

Dupa aceasta situatie, Rusia si Israelul au anuntat pe 15 octombrie crearea unei linii speciale de comunicatii despre operatiunile din Siria, pentru a evita incidentele in spatiul aerian sirian. "Schimbul reciproc de informatii despre operatiunile avioanelor militare va fi efectuat printr-o linie speciala de comunicatii", a declarat Igor Konasenkov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii.

Rusia a lansat la sfarsitul lunii septembrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad. In mod oficial, Israelul nu deruleaza operatiuni militare pe teritoriul Siriei.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri