Luptatori ai gruparii Stat Islamic au cucerit duminica orasul sirian Maheen, situat in provicia Homs, care era controlat de fortele guvernamentale siriene, extinzandu-si prezenta in vestul Siriei, in pofida campaniei aeriene ruse care ii vizeaza, relateaza Reuters in pagina online.

Fiefurile gruparii Stat Islamic in Siria sunt in nord si est, dar aceasta si-a extins teritoriul in provincia Homs dupa cucerirea orasului antic Palmira la inceputul acestui an, apoi a orasului Qaryatain, situat la 15 kilometri est de Maheen. Organizatia terorista a declansat atacul sambata, cu doua masini-capcana, si pana duminica dimineata cucerise Maheen, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit Mediafax.

Atacul a permis gruparii SI sa se apropie la 20 de kilometri de principala autostrada care face legatura intre Damasc, Homs si orasele din nord. OSDO a precizat ca cel putin 50 de luptatori ai fortelor guvernamentale au fost ucisi sau raniti, iar confruntari au avut loc si la periferia orasului invecinat Sadad, cu populatie majoritar crestina, in conditiile in care SI si-a continuat avansul.

Un comunicat difuzat de Statul Islamic a confirmat atacul asupra orasului Maheen, pe care l-a descris ca fiind important din punct de vedere strategic, si a mentionat confiscarea mai multor arme. Rusia si fortele siriene efectueaza o campanie aeriana impotriva insurgentilor din vestul si nord-vestul Siriei. Directorul OSDO, Rami Abdulrahman, a apreciat ca atacul ar putea fi un raspuns la presiunile resimtite de gruparea terorista in alte zone ale tarii.

Sursa foto: Shutterstock / Stat Islamic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri