FMI ar trebui sa-si largeasca aria de supraveghere, astfel incat sa monitorizeze impactul politicilor economice ale fiecarei tari in parte asupra economiei mondiale, au afirmat, marti, viceguvernatorii bancilor centrale din Anglia si Canada.
FMI incearca sa se redefineasca drept "gardianul" economiei mondiale, pe masura ce dezvoltarea rapida a unor tari, precum China si India, creste in importanta. intalnirea FMI de la sfarsitul saptamanii este considerata cheia reformei fundamentale a institutiei, informeaza NewsIn.

Viceguvernatorii bancilor centrale din Anglia si Canada, Rachel Lomax si Tiff Macklem, au spus ca cei care creeaza politicile economice ar trebui sa ia mai mult in considerare consecintele lor externe. "Toti membrii FMI trebuie sa-si inteleaga responsabilitatile si ceea ce asteapta de la supravegherea Fondului. Este ceea ce, in prezent, lipseste", au scris cei doi oficiali, intr-un articol publicat in Financial Times.

Lomax si Macklem au propus trei stadii pentru reformarea monitorizarii FMI. in primul rand, sa fie stabilite regulile privind obligatiile membrilor unii fata de ceilalti si emiterea de obligatiuni pe care Fondul sa le poata folosi pentru a evalua politicile tarilor respective. in al doilea rand, au spus ca FMI ar trebui sa acorde mai multa atentie cursului de schimb, precum si politicilor financiare, monetare si fiscale. in cazul in care aceste politici ameninta sa afecteze alte tari, FMI ar trebui sa propuna solutii pentru a proteja stabilitatea sistemului monetar international. in al treilea rand, Lomax si Macklem au indemnat FMI sa stabileasca cadrul de supraveghere anual. Astfel, membrii FMI vor putea sa stabileasca clar si transparent obiectivele supuse supravegherii si prioritatile pentru perioada urmatoare.

"Un Fond care acorda un sprijin si are o responsabilitate mai clara in privinta supravegherii va putea sa influenteze mai mult politicile duse de membrii sai", au mai precizat cei doi experti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri