In ultimele zile a avut loc o mobilizare impresionanta si in Diaspora, cu privire la victimele din Colectiv, ceea ce arata ca ecoul manifestatiilor din Romania este puternic si dincolo de granite. Romanii au iesit in strada si la Londra, Paris, Madrid, Berlin, Torino si in aceasta seara si la Chicago in semn de solidaritate.

In orasul american Chicago peste 100 de romani s-au alaturat protestelor #colectiv si se vor aduna in jurul orei 19 a Romaniei. Mobilizarea va fi de tipul "silent miting" in lipsa permisului de manifestare obtinut la timp din partea autoritatilor din Chicago.

Circa 200 de romani au protestat miercuri si in centrul Parisului, in zona Trocadero, pe langa Tour Eiffel, strigand "Diaspora e cu voi" si "Coruptia ucide". Participantii la manifestatia din centrul Parisului au vrut sa protesteze la Ambasada Romaniei, dar au obtinut autorizatie la Trocadero.

Ei au scandat "Diaspora e cu voi", "Coruptia ucide" si "Daca va schimbati intre voi, va duceti la gunoi". Manifestarea a fost autorizata pana la ora locala 22.00 (23.00 - ora Romaniei).

Si la Londra sute de romani au demonstrat in fata Consulatului Romaniei si a Institutului Cultural Roman din capitala britanica. Zeci de romani s-au adunat si in fata reprezentantei diplomatice a Romaniei la Berlin. Oamenii au aprins lumanari in fata ambasadei, in memoria celor care au murit in urma cu o saptamana si s-au rugat pentru vindecarea celor raniti. Aceeasi mobilizare si la Torino.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri