Rusia a repatriat 11.000 de turisti rusi din Egipt in ultimele 24 de ore, potrivit vicepremierului Arkadi Dvorkovici, citat de presa rusa, relateaza Reuters.

Alte persoane erau asteptate sa soseasca duminica, a anuntat vicepremierul citat de agentia RIA Novosti. Aproximativ 80.000 de rusi au ramas blocati in Egipt, dupa ce Kremlinul a suspendat toate zborurile cu Egiptul vineri, in urma prabusirii unui avion de linie rusesc in Peninsula Sinai.

Ipoteza unui atentat cu bomba in Sinai

Analiza cutiilor negre ale avionului care s-a prabusit in Sinai permite "privilegerea puternica" a ipotezei unui atentat cu bomba, potrivit unor surse apropiate dosarului, in contextul in care Rusia a suspendat vineri zborurile catre Egipt, relateaza AFP, preluata de iL'Obsn pagina electronica.

Washingtonul a solicitat "anumitor" aeroporturi din Orientul Mijlociu sa-si consolideze masurile de securitate pentru zborurile catre Statele Unite, ca masura de "precautie". Conducatorul egiptean al anchetei si ministrul egiptean al Aviatiei Civile urmeaza sa sustina o conferinta de presa samba, la ora 15.00 GMT (17.00, ora Romaniei), la Cairo, potrivit Mediafax.

Dupa o saptamana de la aceasta drama, in care au murit toate cele 224 de persoane de la bord, teza unei bombe care a explodat inauntrul Airbusului companiei Metrojet dupa 23 de minute de la decolarea de la Sharm el-Sheikh se impunea vineri tot mai clar. O sursa apropiata dosarului a declarat pentru AFP ca analiza celor doua cutii negre ale avionulu, alaturi de probe de la locul prabusirii si experienta anchetatorilor permit "privilegierea puternica" a ipotezei unui atentat cu bomba.

Decriptarea inregistratorului de zbor (Flight Data Recorder) si inregistratorului de voce din cockpit (Cockpit Voice Recorder) arata ca "totul era normal" pana in al 24-lea minut al zborului, cand cele doua cutii au incetat in mod brutal sa mai functioneze, ceea ce sugereaza o "depresurizare foarte brusca, exploziva", potrivit acestei surse care a solicitat protectia anonimatului.

"Ipoteza unei explozii a carei origine sa fie o defectiune tehnica, un incendiu, sau altceva parte puternic improbabila", a adaugat sursa citata. Gruparea Statul Islamic (SI), a carei aripa egipteana este activa in Sinai, a afirmat ca este responsabila de aceasta tragedie, dar nu a explicat in ce fel.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri