Producatorul japonez de echipamente electronice Toshiba Corp. si guvernul polonez au semnat miercuri o scrisoare de intentie referitoare la o investitie de 51 milioane dolari pentru constructia unei uzine de productie a televizoarelor cu ecran pe baza de cristale lichide (LCD).
Scrisoarea de intentie a fost semnata de presedintele adjunct al Toshiba Corp., Toshio Yonezawa, si ministrul polonez al Economiei, Piotr Wozniak. Potrivit planurilor initiale, in urmatorii cinci ani vor fi investiti, in total, 51 milioane dolari in noua uzina de la Kobierzyce, sud-vestul Poloniei, urmand ca productia sa demareze in luna august 2007.

in jurul anului 2009, noua uzina Toshiba va produce anual doua milioane televizoare LCD care vor fi destinate exclusiv pietei europene. Uzina din Polonia va fi cea de a doua facilitate de productie din Europa a grupului Toshiba, dupa cea din Marea Britanie, si va permite grupului japonez sa ajunga la o productie anuala de trei milioane televizoare LCD, conform informatiilor oferite de Rompres.

Noua uzina va produce televizoare cu o diagonala de cel putin 32 de inchi si va crea aproximativ 1.000 de noi locuri de munca. in prezent, Polonia inregistreaza cea mai ridicata rata a somajului (15,6%din populatia activa) din randul statelor membre ale Uniunii Europene. Potrivit cotidianului economic japonez Nihon Keizai, in competitia cu rivalii japonezi, Toshiba spera sa castige teren pe piata europeana, piata pe care cererea de televizoare LCD inregistreaza o crestere rapida.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri