Trei persoane vizate de operatiunea fortelor franceze la Saint-Denis, miercuri dimineata, ar fi fost ucise, inclusiv o femeie-kamikaze, care si-a detonat centura exploziva, iar alte trei persoane ar fi fost arestate, relateaza Le Monde in editia online.

Bilantul provizoriu al operatiunii desfasurate miercuri dimineata de fortele de securitate franceze la Saint-Denis, o localitate situata la periferia Parisului, este de trei morti si trei persoane arestate. Aceste informatii nu au fost confirmate oficial deocamdata, potrivit Mediafax.

Printre persoanele ucise s-ar afla si o femeie-kamikaze, care si-a detonat centura exploziva. Operatiunea fortelor speciale franceze Raid, la care participa si armata, l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, potrivit cotidianului Le Parisien.

Conform informatiilor obtinute de Le Parisien, fortele de securitate cautau doi barbati la Saint-Denis, o localitate situata la periferia Parisului. Unul dintre ei este presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se stia ca se afla in Siria. Deocamdata nu se stie daca acesta se afla printre persoanele ucise sau arestate. In cadrul operatiunii declansate de fortele speciale Raid miercuri dimineata au fost trase numeroase focuri de arma, locuitorii fiind avertizati sa ramana in case.

Trei politisti au fost raniti in cursul interventiei, potrivit lui Arnaud Leduc, un reprezentant al politiei din Seine-Saint-Denis. Potrivit postului de radio RMC, cinci persoane s-ar fi baricadat in apartamentul vizat de asaltul fortelor de securitate.

Regia de transport public din Paris a informat ca circulatia metroului a fost intrerupta intre Saint-Denis Universite si Saint-Denis - Porte de Paris, din motive de securitate. De asemenea, circulatia tramvaielor pe liniile T1 si T8 a fost intrerupta.

Politia a evacuat piata Jean-Jaures, situata in apropierea Primariei, sfatuindu-i din nou pe locuitori sa ramana in case. Strazile la Republique, Cornillon si Chaumette au fost inconjurate de fortele de securitate.

Primarul din Saint-Denis, Didier Paillard, a anuntat la randul sau ca scolile din centrul orasului vor ramane inchise "cel putin pe parcursul diminetii". La Saint-Denis, in apropiere de Stade de France, a avut loc primul atentat de vineri noaptea, cand un kamikaze a detonat incarcatura exploziva pe care o avea asupra sa, omorand o persoana si ranind alte 30.

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor sangeroase comise vineri seara la Paris si Saint-Denis, soldate in total cu 129 de morti, este o figura din cadrul gruparii Stat Islamic (SI) cunoscuta justitiei din Franta si Belgia. Potrivit unei surse din Franta apropiate dosarului, acest barbat in varsta de 27 de ani de origine marocana s-ar afla la originea mai multor atentate sau planuri de atentat in Europa.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri