Electrolux vrea sa retraga o declaratie neadevarata facuta de directorul general Keith McLoughlin in timpul unui proces antitrust din Statele Unite, in care compania incearca sa salveze preluarea diviziei de electrocasnice a General Electric, relateaza MarketWatch.

Un avocat al Electrolux a afirmat vineri, in fata unui judecator federal din SUA, ca McLoughlin a facut joi afirmatii neadevarate referitoare la ofertele de produse ale companiilor concurente, in timp ce incerca sa respinga acuzatiile antitrust venite din partea Departamentului de Justitie, potrivit Mediafax.

Autoritatile americane vor sa blocheze preluarea diviziei de electrocasnice a GE de catre Electrolux, de 3,3 miliarde de dolari, acuzand ca va duce la cresterea preturilor pentru masinile de gatit. McLoughlin a spus in fata judecatorului Emmet G. Sullivan ca presiunile venite din partea companiilor concurente Samsung Electronics si LG Electronics sunt in crestere continua, inclusiv de cand autoritatile americane au contestat preluarea diviziei GE.
McLoughlin a afirmat ca in ultimele cateva luni Samsung si LG au inceput sa comercializeze aparatura pentru gatit premium la preturi mai mici, cum ar fi 399 de dolari sau 499 de dolari, dar ulterior s-a constatat ca afirmatia nu este adevarata.

„A fost o afirmatie eronata”, a spus avocatul Electrolux, John Majoras.

Cazul Departamentului de Justitie se concentreaza pe echipamentele de bucatarie aflate la nivelul inferior al gamelor, de tipul celor incluse de constructori in casele nou construite sau al celor cumparate de consumatori in marile magazine. Electrolux, GE si Whirlpool fabrica 90% din plitele si cuptoarele vandute constructorilor si administratorilor de proprietati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri