Angela Merkel sarbatoreste duminica zece ani de cand conduce Germania, fiind prima femeie cancelar si al treilea sef de Guvern, dupa Konrad Adenauer si Helmut Kohl, care reuseste sa ramana un deceniu la putere, de la cel de-al Doilea Razboi Mondial si pana in prezent, informeaza Deutsche Welle.

In urma cu zece ani, politicanul conservator in varsta de 51 de ani prelua puterea in cea mai mare economie si cea mai populata tara a Europei, conducand Germania intr-o noua era de lider la nivel mondial, potrivit Mediafax.

Angela Merkel este rezervata si ia decizii tarziu, dar in momente de criza nu se da batuta. Ea devine duminica al treilea cancelar german care reuseste sa ramana un deceniu la putere, de la cel de-al Doilea Razboi Mondial si pana in prezent, dupa Konrad Adenauer si Helmut Kohl. Potrivit cotidianului britanic The Guardian, "cheia supravietuirii sale este abilitatea de a ramane calma si de a lasa o imagine de competenta modesta".

Ziarul german Die Welt apreciaza insa ca, desi multi cred ca au descoperit succesul liderului enigmatic, "ea a fost si ramane un mister". Cotidianul american The New York Times noteaza ca Merkel "a condus revenirea puternica a Germaniei pe scena mondiala - dand dovada de leadership in criza financiara europeana, promovand folosirea energiilor regenerabile si asumand un rol de negociator-cheie in conflictul din Ucraina si de autoritate morala in criza imigratiei din Europa".

Merkel si-a definit mostenirea de cancelar prin abilitate morala, un simt practic calculat si realpolitik.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri