Grupul Ferrovial, al doilea grup spaniol de servicii si constructii in infrastructura, analizeaza posibilitatea vanzarii aeroportului international Ferihegy din Budapesta, achizitionat la inceputul acestui an de operatorul aeroportuar britanic BAA Plc, in prezent o filiala a Ferrovial, informeaza Rompres citand un articol aparut joi in cotidianul spaniol Expansion.

Potrivit sursei citate, Ferrovial ar putea sa vanda aeroportul international Ferihegy pentru aproximativ 1,81 miliarde euro, suma ce i-ar permite sa acopere aproximativ 20 la suta din costurile implicate de preluarea BAA, cel mai mare operator aeroportuar din lume.

Ferrovial examineaza tot timpul oportunitati de achizitii sau de vanzari, a declarat un purtator de cuvant al grupului spaniol, fara sa confirme daca Ferrovial intentioneaza efectiv sa vanda aeroportul international din Budapesta.

La inceputul lunii iunie, Ferrovial a preluat BAA pentru suma de 10,11 miliarde lire sterline (aproximativ 15 miliarde euro), la care se adauga alte 1,33 miliarde lire sterline pentru preluarea de obligatiuni. BAA detine 63 la suta din traficul aerian britanic, compania gestionand sapte aeroporturi in Marea Britanie, inclusiv aeroporturile londoneze Heathrow, Gatwick si Stansted.

La sfarsitul anului trecut, BAA a castigat licitatia pentru preluarea companiei Budapest Airport Rt cu o oferta de 2,2 miliarde dolari, depasind ofertele rivale depuse de Fraport, operatorul aeroportul international din Frankfurt, si de grupul german Hochtief. Tranzactia a fost cea mai mare privatizare derulata in Ungaria si, de asemenea, cea mai mare achizitie derulata de BAA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri