Turcia va considera drept un act de agresiune posibila utilizare de catre Rusia a bateriilor sale antiaeriene S-400 Triumf, instalate pe teritoriul Siriei, impotriva avioanelor militare turce in spatiul aerian sirian, a declarat pentru CNN, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Daca un avion militar turc va fi doborat in spatiul aerian al Siriei de bateriile S-400 Triumf, a caror desfasurare a fost anuntata de catre Rusia in perimetrul bazei sale de Hmeimim, Turcia va considera aceasta drept un act de agresiune, a reiterat Recep Tayyip Erdogan, potrivit Agerpres, presedintele turc lansand astfel un avertisment clar la adresa Moscovei.

Intrebat cu privire la posibila reactie a Ankarei in cazul unui ipotetic incident, Erdogan a spus ca o astfel de evolutie este foarte posibila si ca Turcia va fi "obligata sa ia masuri imediate". Presedintele Turciei a avertizat ca intr-un astfel de caz tara sa isi rezerva dreptul sa reactioneze.

Citeste articol integral pe Agerpres.

Rusia a desfasurat joi doua baterii anti-aeriene de ultima generatie S-400 Triumf la baza sa aeriana Hmeimim, pentru a asigura securitatea avioanelor sale implicate in campania aeriana din aceasta tara, dupa ce un bomardier rus SU-24 a fost doborat de un F-16 la frontiera siriana de catre Turcia, pe motiv de incalcare a spatiului aerian.

Sursa foto: Photoreporter / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri