Doi cetateni sirieni au fost arestati vineri la Geneva, iar in masina lor au fost detectate urme de explozibili, potrivit presei locale, relateaza Reuters in pagina electronica.

Cotidianul Tribune de Genève nu a oferit detalii despre identitatea celor doi barbati sau circumstantele in care au fost arestati. Potrivit ziarului, era neclar daca arestarile au legatura cu ridicarea nivelului alertei in domeniul securitatii joi, noteaza Mediafax. Nivelul alertei a ramas la 3, pe o scala de 5.

"Doi barbati de origine siriana au fost arestati la Guneva vineri", a anuntat televiziunea elvetiana vineri seara. "Urme de explozibili au fost gasite in masina lor", a adaugat postul. Oficiali de la Geneva nu au putut fi contactati imediat sa comenteze, insa o sursa apropiata dosarului a declarat pentru Reuters ca cei doi barbati au fost arestati, fara sa ofere detalii.

Presa elvetiana si Reuters au relatat ca autoritatile cauta patru barbati despre care cred ca se aflau la Geneva saptamana aceasta. O duba cu numere de inmatriculare belgiene si doi barbati au intrat marti in Elvetia, din Franta, prin Muntii Jura, si a revenit in Franta dupa aproximativ trei ore, potrivit televiziunii elvetiene.

Presedinta confederatiei helvetice Simonetta Sommaruga a anuntat vineri, anterior, ca autoritatile federale au ridicat joi nivelul alertei la Geneva dupa ce au primit un pont de la autoritati straine despre posibila prezenta in regiune a unei celule din cadrul gruparii Statul Islamic (SI). Doua surse au confirmat pentru Reuters ca Agentia Centrala americana de Informatii (CIA) a furnizat miercuri autoritatilor elvetiene o fotografie in care apar patru barbati, despre care afirma ca s-ar afla pe teritoriul elvetian.

In fotografie, publicata in presa elvetiana, apar patru barbati care poarta barba, asezati. Fetele le sunt neclare si tin degetele aratatoare ridicate. Un purtator de cuvant CIA a refuzat joi, la Washington, sa comenteze.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri