Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s Ratings Services a informat ratingurile \'B+\' pentru creditele pe termen lung si \'B-2\' pentru creditele pe termen scurt ale Ford Motor Co. si ale Ford Motor Credit Co., precum si ale entitatilor corelate raman sub supraveghere cu implicatii negative, informeaza Standard & Poor\'s.
Precizarea agentiei a fost facuta ca urmare a anuntului Ford legat de eforturile de reducere a costurilor aditionale si de planul de restructurari, informeaza Rompres. Ratingurile 'BB-' pentru creditele pe termen lung si 'B-2' pentru creditele pe termen scurt ale FCE Bank PLC, banca europeana apartinatoare de Ford Credit, au ramas de asemenea sub supraveghere cu implicatii negative, din cauza legaturii cu ratingul Ford.

Planul de restructurare al producatorului auto american, care include oferta de pachete compensatorii in valoare de pana la 140.000 dolari celor 75.000 de angajati ai sai din SUA, o reducere cu 30 la suta a salariatilor si suspendarea dividendelor trimestriale reprezinta un indiciu pentru provocarile severe si magnitudinea reducerii costurilor de care compania are nevoie pentru a se revigora si a redeveni profitabila pe piata din SUA. In plus, compania a anuntat plecarea a cel putin doi directori implicati in planul de revigorare a companiei, in cazul operatiunilor din SUA.

"Planul de reducere al fortei de munca si accelerarea eforturilor de restructurare vor avea drept rezultat alte poveri financiare la cele existente deja in operatiunile din America de Nord, ale companiei, chiar daca pe termen lung, miscarea va avea drept rezultat o reducere a costurilor", a declarat analistul de credite al Standard & Poor's, Robert Schulz.

Mai mult decat atat, restructurarile si orice introducere accelerata a unui produs va face fata la riscuri de executia considerabile. Ford are in vedere eliminarea altor 14.000 de locuri de munca, pe langa cele 30.000 anuntate la inceputul anului, si inchiderea altor doua uzine, cea de la Maumee (Ohio) in 2008 si cea de la Essex (Ontario) in 2007.

Chiar si asa, Ford a anuntat ca operatiunile sale din America de Nord nu vor deveni profitabile inainte de 2009, adica cu un an mai tarziu decat se intentiona initial, urmand a inchide toate activitatile sale din sectorul pieselor detasate si al echipamentelor auto.

Acesta este al treilea plan de restructurare anuntat de Ford in ultimii cinci ani si inlocuieste strategia "Way Forward", anuntata in luna ianuarie 2006, care avea in vedere concedierea a 30.000 de angajati si inchiderea a 14 facilitati de productie pana in anul 2012. Conform noilor planuri, majoritatea celor 30.000 de joburi vor fi eliminate pana la finele lui 2008, adica cu patru ani mai devreme decat se intentiona initial.

In prima jumatate a acestui an Ford a inregistrat pierderi de 1,4 miliarde dolari, pe fondul scaderii vanzarilor de camionete si autovehicule de teren, in aceste conditii firma fiind nevoita sa adopte o restructurare mai agresiva. Estimam ca aceasta supraveghere a creditelor sa o finalizam intr-o saptamana, a informat Standard & Poor's.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri