JP Morgan Chase va plati 307 milioane de dolari pentru inchiderea a doua investigatii in SUA, in care banca era acuzata ca nu a dezvaluit unele conflicte de interese clientilor diviziei de administrare a averilor, relateaza Reuters.

Comisia pentru bursa si valori mobiliare (SEC) a anuntat ca doua dintre unitatile de administrare a averilor ale bancii au recunoscut faptele si au acceptat plata a 267 de milioane de dolari pentru inchiderea investigatiilor. Banca va plati alte 40 de milioane de dolari pentru inchiderea unor investigatii asemanatoare efectuate de Comisia pentru tranzactionarea contractelor futures pentru marfuri, potrivit Mediafax.

Acordul JP Morgan Chase cu autoritatile a fost anticipat de analisti, iar banca facuse deja cunoscut faptul ca era investigata. Potrivit SEC, in perioada 2008-2013, divizia de administrare a activelor a JP Morgan Chase a preferat sa plaseze fondurile clientilor in produsele proprii, dar nu le-a dezvaluit acest lucru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri