Europa trebuie sa recapete controlul asupra granitelor sale, a declarat sambata ministrul de externe german, in contextual in care militanti ai gruparii teroriste Statul Islamic se afla in posesia unor pasapoarte siriene contrafacute, potrivit Business Insider, care citeaza agentia Reuters.

Peste un million de refugiati, care s-au adapostit din fata razboiului si a violentelor din Orientul Mijlociu, au ajuns in Germania anul acesta. Atacurile din Paris de luna trecuta au crescut teama ca teroristii islamisti s-ar putea infiltra printre refugiatii care au patruns in Europa.

1. Ar trebui Europa sa isi inchida granitele in fata afluxului de migranti?


Marti, mass media germane l-au citat pe ministrul de interne al Bavariei declarand ca refugiati cu pasapoarte siriene false au disparut din Germania si ca exista suspiciuni ca aceastia s-ar fi aflat in contact cu militantii Statului Islamic.

Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier , a avertizat ca refugiatii nu trebuie inclusi in aceeasi categorie cu teroristii si a declarant ca multi militant ai ISIS provin din Europa."Totusi, dincolo de aceasta, este important sa avem un control mai mare asupra celor care intra si ies din Europa", a declarat Steinmeier intr-un interviu acordat unor ziare din grupul media Funke.

Steinmeier a adaugat ca propunerea Comisiei Europene, de a extinde atributiile Agentiei Europene pentru Gestionarea Cooperarii Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene Frontex si ajutorul oferit Turciei de catre Uniunea Europeana pentru a o ajuta sa limiteze afluxul de refugiati catre Europa reprezinta elemente esentiale in controlarea frontierelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri