Forte irakiene au patruns in fostul complex guvernamental de la Ramadi, in care militanti din cadrul gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) au opus rezistenta, in ultimele zile, in fata ofensivei armatei siriene, declara surse pentru BBC News online.

Militari au patruns intr-o cladire si se pregateau sa avanseze cu precautie in restul uriasului complex, temandu-se ca ar putea fi minat, potrivit unei surse. Militantii SI ar fi fugit in nord-estul orasului, scrie Mediafax.

Guvernul incearca sa recucereasca orasul de la SI de mai multe saptamani. Ramadi, un oras cu populatie majoritar sunnita, situat la aproximativ 90 de kilometri vest de Bagdad, a fost cucerit de catre SI in mai, intr-o operatiune considerata o infrangere rusinoasa pentru armata.

Trupele irakiene au inaintat cu greutate, in ultimele zile, pe strazi si printre cladiri in care jihadistii au instalat capcane explozive, iar militarii au recucerit mai multe cartiere din oras. Soarta a sute de familii, blocate in prima linie a frontului in ultimele zile, continua sa provoace ingrijorari.

Sursa foto: Oleg Zabielin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri