Autoritatile germane cauta sapte islamisti irakieni si sirieni, afiliati retelei teroriste Stat Islamic, in ancheta privind complotul care viza gari din orasul Munchen, informeaza postul Bayerischer Rundfunk.

Serviciile secrete americane si franceze au alertat pe 31 decembrie autoritatile germane ca simpatizanti ai retelei teroriste Stat Islamic pregateau un atac de Revelion, scrie Mediafax.

Complotul terorist viza Gara centrala din Munchen si Gara Pasing. Ministrul de Interne din landul Bavaria, Joachim Herrmann, a dat asigurari vineri dupa-amiaza ca nu mai exista niciun risc specific privind comiterea unui atentat. "Nu exista nicio proba concreta privind comiterea vreunui atac astazi sau maine in vreun loc specific", a spus Herrmann.

Doua gari din orasul german Munchen au fost evacuate in cursul noptii de joi spre vineri, iar numeroase trenuri au fost anulate dupa ce autoritatile au dejucat un complot terorist al unor simpatizanti ai organizatiei fundamentaliste Stat Islamic.

In Germania au venit in cursul anului 2015 peste 1,1 milioane de imigranti extracomunitari, in principal din Orientul Mijlociu, generand temeri privind securitatea. Conform unor surse din cadrul politiei, cei sapte suspecti sunt islamisti irakieni si sirieni care au drept de rezidenta in Germania.
In Franta, militanti afiliati retelei teroriste Stat Islamic au omorat, pe 13-14 noiembrie, 130 de persoane, in Paris.

Sursa foto: S.Borisov/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri