Peste 2.200 de locuri de munca sunt in prezent disponibile in Spatiul Economic European, fiind cautati de la 1.200 de muncitori necalificati in agricultura in Spania si Portugalia, la un doctorand in departamentul biomedical in Norvegia.

Angajatorii din Spatiul Economic European ofera, prin intermediul retelei Eures Romania, 2.269 de locuri de munca vacante. In Spania se cauta 800 de muncitori necalificati in agricultura si un maseur, in Portugalia - 400 de muncitori necalificati in agricultura, iar in Danemarca - 400 de culegatori de mazare. In Marea Britanie sunt disponibile 180 de locuri de munca, dintre care 60 pentru ingrijitori persoane/infirmieri, 60 pentru asistenti medicali, 40 pentru ingrijitori persoane si 20 pentru asistenti medicali generalisti, in Irlanda - unul de tehnician, iar in Germania - 174 de posturi, dintre care 50 pentru asistenti medicali generalisti, 20 pentru operatori masini si centrale, 12 pentru bucatari, 11 pentru ospatari, 10 pentru agenti de securitate, 10 pentru agenti de paza, 10 pentru barmani, 10 in gastronomia de sistem, cinci pentru asistenti manager, cinci pentru electricieni industriali, patru pentru operatori masini si instalatii optice etc, potrivit Mediafax.

Printre altele, se mai cauta un optician, un tehnician fizica de laborator, un mecanic auto (camioane) si un visual designer. Romanii pot opta pentru 162 de locuri de munca si in Cehia: 50 de lucratori in productie (asamblarea aparatelor de aer conditionat), 50 de operatori, 50 de soferi transport marfa-international, 10 lucratori in prelucrarea lemnului, un analist IT service desk si un analist suport software.

In Suedia se cauta mai multi specialisti IT: 10 dezvoltatori software, sase ingineri testare software, cinci dezvoltatori software sisteme integrate, cinci arhitecti sisteme software, doi specialisti retea transmisie Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), un dezvoltator JavaScript/Node.JS, un programator (securitatea retelelor), un arhitect software si un dezvoltator Web Front-End, alaturi de 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto si 10 tinichigii auto, iar in Norvegia - un doctorand in departamentul biomedical si doi lucratori in targ.

Un numar de 20 de consultanti de calatorie sunt cautati in Polonia, alaturi de trei lacatusi/sudori, un dezvoltator internet, 1 PHP developer (programator aplicatie), iar in Ungaria sunt disponibile sase poturi de mecanici agricoli. Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand portalul Eures national,www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul Eures ii poate indruma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri