Sir Ian Cheshire (foto), fostul presedinte al gigantului britanic Kingfisher, cel mai mare retailer specializat in bricolaj la nivel european, care detine branduri precum B&Q, Castorama sau Brico Depot, inclusiv reteaua de 15 magazine din Romania, ar putea prelua functia de conducere a lantului de magazine Debenhams, puternic lovita de o scadere a vanzarilor in Regat, dar si pe alte piete din regiune.

Sir Ian Cheshire, care s-a retras din functia de conducere a Kingfisher in urma cu mai mult de un an, in luna decembrie 2014, s-ar afla in discutii avansate cu lantul de magazine Debenhams pentru preluarea functiei de conducere a retailerului britanic de imbracaminte, asta dupa ce Nigel Northridge ar urma sa paraseasca compania, scrie TheTelegraph.co.uk.

Desi informatia nu este sigura momentan, un anunt in ceea ce-l priveste pe actualul executiv al Debenhams ar urma sa fie facut la jumatatea lunii ianuarie, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).

In cursul acestui an si Michael Sharp, CEO-ul Debenhams, ar urma sa paraseasca lantul britanic de imbracaminte, ceea ce face ca Cheshire sa poata prelua o pozitie mai mult executiva, decat una de presedinte, care, insa, nu are si un rol decizional in ceea ce priveste operatiunile companiei.

Achizitia magazinelor Bricostore din Romania, una dintre principalele realizari ale sefului Kingfisher inainte de retragerea din companie

Achizitia magazinelor Bricostore de catre grupul britanic Kingfisher din anul 2013 a fost una din principalele realizari ale sefului Kingfisher, Sir Ian Cheshire, manager cu o experienta de 17 ani in cadrul companiei.

Pentru ultimii sapte ani, Sir Ian Cheshire a detinut functia de CEO al celui mai puternic retailer DIY la nivel european, mandat pe care l-a preluat in ianuarie 2008, dupa ce anterior a detinut functia de sef al lantului de magazine B&Q din Marea Britanie, sef pe dezvoltare la nivel international sau director de strategie si dezvoltare in cadrul grupului.

Intrarea Kingfisher in Romania a fost una dintre cele mai mari realizari ale managerului britanic, un proces inceput in anul 2013 si concretizat abia in prima parte a anului 2014, cand retailerul britanic a inaugurat primele doua unitati Brico Depot in Romania, un concept nou pentru piata locala de bricolaj.

Intrarea retailerului britanic pe piata din Romania a coincis si cu un demararea unui proces de asezare al pietei DIY care a generat un amplu proces de restructurare al business-urilor, tradus prin preluari, exituri si consolidari, in care actorii principali au fost englezii de la Kingfisher (preluarea Bricostore), Leroy Merlin (achizitia Baumax), Praktiker (o noua conducere) sau OBI (exit din Romania).

Pe langa achizitia celor 15 magazine Bricostore din Romania, pe lista celor mai notabile realizari ale Kingfisher sub comanda lui Sir Ian Cheshire se numara vanzarea operatiunilor Castorama din Italia cu peste 600 de milioane de lire sterline (2008), achizitia a 30 de magazine Focus si transformarea lor in B&Q, precum si salvarea a nu mai putin de 600 de locuri de munca (2011), dar si extinderea pe pietele din Portugalia cu Brico Depot, cautarea unui nou partener strategic pe piata din China, dar si achizitia operatiunilor francezilor de la Mr. Bricolage, in schimbul sumei de 275 milioane de euro.

Debenhams este unul dintre cei mai mari retaileri britanici specializati in fashion la nivel global.

Compania a mai fost prezenta in Romania in anul 2007, insa la cativa ani de la intrarea in Romania activitatea brandului de fashion a fost sistanta. In cursul anului trecut, insa, bulgarii de la MRPI au readus brandul Debenhams in Romania si planuiesc sa deschida cate doua magazine pe an pe plan local in urmatorii 5 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri