Comisarul european pentru Migratie, Dimitris Avramopoulos, a convocat oficiali din Germania, Danemarca si Suedia, pentru a discuta despre masurile de reintroducere a controalelor la frontiera intre aceste state, relateaza El Pais in editia online.

Ministrul suedez al Migratiei, Morgan Johansson, omologul sau danez, Inger Stojberg, si secretarul de stat in Ministerul german de Interne, Ole Schroeder, au fost invitati la Bruxelles sa discute despre masurile adoptate, a anuntat, marti, Comisia Europeana, scrie Mediafax.

"Scopul acestei intalniri este sa imbunatatim coordonarea intre statele implicate, pentru a asigura o mai buna gestionare a presiunii migratiei", a transmis institutia, potrivit DPA.

Executivul comunitar considera legale masurile exceptionale de control la frontiere, introduse de cele trei tari. Cu toate acestea, reprezentantii institutiei sunt constienti de faptul ca a solicita documente tuturor calatorilor care urmeaza aceste rute poate genera situatii dificile, comenteaza El Pais.

"Schengen se afla sub presiune, insa depunem eforturi pentru ca situatia sa se normalizeze", a declarat un purtator de cuvant al Comisiei. Acesta a recunoscut ca nu exista "un glont magic" pentru a solutiona problema.

Drept masuri pentru a diminua criza, el a amintit de propunerea de creare a unei politii europene pentru supravegherea granitelor, de consolidarea frontierelor externe ale UE si de planul de actiune care este in curs de negociere cu Turcia, pentru ca aceasta tara sa opreasca tranzitul de refugiati care ajung in Europa.

Premierul danez, Lars Lokke Rasmussen, a anuntat, luni, ca Danemarca introduce controale temporare la frontiera cu Germania, la cateva ore dupa ce in Suedia au intrat in vigoare controalele de identificare a persoanelor care intra pe teritoriul tarii.

"Daca Uniunea Europeana nu poate sa-si protejeze frontierele externe, si mai multe tari vor fi fortate sa introduca la granite controale temporare", a avertizat Rasmussen, explicand ca decizia de luni a fost luata ca reactie la hotararea Suediei de a introduce controale de identificare la frontiera celor doua state.

Tot luni, Suedia a anuntat intrarea in vigoare a unui sistem privind controale de identificare a persoanelor care intra in tara din Danemarca, intr-o incercare de a limita numarul de imigranti din tara.

Principiile Schengen si cele referitoare la libera circulatie in interiorul Uniunii Europene sunt "in pericol", a apreciat, luni, un reprezentant al Guvernului german, dupa decizia luata de statul danez privind introducerea controalelor la frontiera cu Germania.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri