Purtatorul de cuvant al gruparii Stat Islamic, Abu Muhammad al-Adnani, a fost ranit intr-un raid aerian in provincia irakiana Anbar, potrivit unei declaratii de presa a armatei, relateaza site-ul agentiei Reuters, citat de Mediafax.

"Exista informatii confirmate, potrivit carora asa-zisul terorist Abu Muhammad al-Adnani, purtatorul de cuvant al Daesh (n.r. denumirea in limba araba a organizatiei Stat Islamic) a fost ranit intr-un raid aerian in regiunea Barwana", se arata in declaratia armatei.

Adnani a pierdut "o cantitate mare de sange" in atac, acum cateva zile, inainte de a fi mutat in orasul Mosul, fieful organizatiei teroriste Stat Islamic in Irak, a mai informat armata.

William McCants, un cercetator din cadrul organziatiei Institutia Brookings, a spus ca daca este adevarata, ranirea lui Adnani ar putea reprezenta un obstacol important pentru reteaua terorista Stat Islamic.

Colonelul american Steve Warren, purtator de cuvant al coalitiei care a bombardat reteaua Stat Islamic in Irak si Siria, nu a putut confirma informatia provenita de la armata irakiana, insa a spus ca Adnani nu era tintit de raidul aerian.

Adnani este un cetatean sirian, din provincia Idlib. Acesta a jurat credinta retelei teroriste Al-Qaida in urma cu mai mult de un deceniu si a fost incarcerat de fortele americane in Irak, informeaza Institutul Brookings.

Teroristul a fost sef de propaganda pentru grupul islamist de cand a declarat in iunie 2014 ca intemeiaza un califat modern, cuprinzand portiuni largi de teritoriu pe care organizatia le-a cucerit in Irak si Siria.

Peste 100 de luptatori ai gruparii Stat Islamic au fost omorati in regiunea Barwana in aceasta saptamana, in raiduri aeriene care aveau rolul de a sustine armata irakiana in combaretea ofensivelor conduse de militanti in apropierea orasului Haditha, potrivit coalitiei conduse de Statele Unite.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri