Columbia, Fiji si Arabia Saudita sunt cele mai fericite tari din lume si acest lucru contrazice perceptia generala despre ce ii face fericiti pe oameni. Astfel, respectarea drepturilor umane, siguranta nationala si criminalitate redusa par ca nu afecteaza starea interioara a oamenilor.

Topul a fost realizat in urma unui sondaj de opinie Gallup International, la care au raspuns peste 66.000 de oameni din 68 de tari. Arabia Saudita este o surprinza a studiului, desi are deficiente in respectarea drepturilor omului, in special ale femeilor pe care nu le apara in fata legii, si limiteaza libertatea de exprimare.

La o temperatura medie de aproximativ 26 grade Celsius in ianuarie, frumoasele insule Fiji au un avantaj evident, insa Columbia sufera razboaie din cauza consumului de droguri si a coruptiei guvernamentale, comenteaza jurnalistii de la The Independent. Chiar asa, Columbia este pe locul doi in topul celor 68 de tari analizate.

Care sunt ceilalti fericiti ai lumii

Locuitorii din Azerbaidjan, Vietanam, Argentina, Panama, Mexic, Ecuador si China sunt urmatorii cei mai fericiti din lume. Prima tara europeana care apare in lista este Islanda, situata pe acelasi loc cu China, desi are una dintre cele mai mari rate a divortului. Totodata, jurnalistii straini comenteaza ca Mexic a aparut in top 10, in ciuda numarului de decese care il depaseste pe cel din Afganistan si Irak intre 2007 si 2014.

La polul opus, cele mai nefericite tari sunt Irak, Tunisia, si Grecia pe primele locuri. Topul continua cu Afganistan, teritoriile Palestinei, Ghana, dar si Bulgaria, Italia si Franta.

Sursa foto: diplomedia/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri