China va avea mari dificultati sa inregistreze o crestere economica de peste 6,5% in perioada 2016-2020, din cauza incetinirii cererii globale si a cresterii costului fortei de munca pe piata interna, a avertizat presedintele Centrului pentru cercetari de dezvoltare al Consiliului de Stat, Li Wei, conform Mediafax.

Li Wei a facut afirmatia la o conferinta la care a participat in timpul weekend-ului, a relatat luni publicatia China Securities Journal, citata de Reuters."In ultimii 30 de ani de reforme si deschidere a economiei, PIB-ul Chinai a inregistrat o crestere anuala de circa 10%. Fata de aceasta, cresterea de 6,5% nu este mare, dar va fi dificil sa fie atins acest ritm", a spus Li Wei.

El a aratat ca principalii factori negativi vor fi incetinirea economiei mondiale, cresterea costurilor cu forta de munca, care erodeaza avantajul concurential, si amplificarea ingrijorarilor referitoare la mediu, ceea ce va face ca China sa nu mai poata sa industrializeze in ritm rapid terenurile arabile.

Presedintele Xi Jinping a declarat ca China trebuie sa mentina o crestere economica medie de minim 6,5% in urmatorii cinci ani, pentru a indeplini obiectivul de a dubla PIB-ul si venitul pe cap de locuitor pana in 2020, comparativ cu 2010.

Autoritatile din China urmeaza sa publice date privind evolutia anuala a PIB pe 19 ianuarie, fiind de asteptat ca avansul economic sa fi incetinit in 2015 la circa 7%, cel mai lent ritm din ultimul sfert de secol.

Sursa foto: lassedesignen / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri