Germania a trimis inapoi in Austria tot mai multi imigranti, de la inceputul anului, pe fondul agresiunilor comise de Revelion la Koln, care exercita presiuni asupra cancelarului Angela Merkel, a anuntat politia austriaca, citata de BBC News Online.

Multi dintre imigrantii retrimisi in Austria nu aveau documente valide, in timp ce altii nu voiau sa ceara azil in Germania, ci in alte tari, mai ales in cele scandinave, a precizat politia , conform Mediafax.

Majoitatea celor retrimisi in Austria nu sunt sirieni, care de obicei obtin azil. Ei sunt in mare parte imigranti din Afganistan, dar si din Maroc si Algeria, a adaugat politia austriaca.

"Numarul zilnic de imigranti trimisi inapoi a crescut de la 60 in decembrie, la 200 de la inceputul anului", a declarat pentru AFP David Furtner, purtator de cuvant al politiei din landul Austria Superioara.

Saptamanaa trecuta, Suedia, una dintre destinatiile preferate de multi dintre imigranti, a incercat sa reduca numarul acestora impunand controale de identitate persoanelor care intra in tara din Danemarca.

Peste 500 de femei au depus plangere la politia din Koln in urma agresiunilor sexuale si furturilor comise in noaptea de Revelion, in timp ce la Hamburg au fost depuse peste 100 de reclamatii.

Majoritatea agresorilor ar fi de origine nord-africana sau araba, ceea ce a alimentat dezbaterile privind decizia Germaniei de a primi peste un milion de imigranti in tara anul trecut.

Criticata pentru politica sa in favoarea solicitantilor de azil, pe fondul agresiunilor de la Koln, cancelarul Angela Merkel a promis inasprirea legislatiei.

"Cele petrecute in noaptea de Revelion sunt delicte penale respingatoare, care necesita raspunsuri hotarate", a declarat Merkel, la finalul unei reuniuni de doua zile a conducerii CDU, desfasurata la Mainz. Inasprirea legilor "este in interesul cetatenilor, dar si in interesul marii majoritati a refugiatilor", a adaugat ea.Astfel, Merkel a informat ca o persoana isi poate pierde dreptul la azil daca comite delicte, chiar si in cazul in care este condamnata cu suspendare.

Sursa foto: Prazis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri