Persoane inarmate au detonat luni veste cu explozibili intr-un centru comercial din Bagdad, iar o masina-capcana a explodat in apropiere, intr-un atac revendicat de gruparea Stat Islamic soldat cu cel putin 18 morti, in timp ce 33 de persoane au fost ucise in alte atacuri comise in Irak.

Sapte persoane, intre care si doi politisti, au fost ucise in atacul cu masina-capcana din apropierea mallului Jawaher, situat in cartierul predominant siit Jadida, din Bagdad, au declarat politia si surse medicale, citate de Reuters in pagina electronica , conform Mediafax.

Alte cinci persoane au fost impuscate mortal de atacatorii care au luat cu asalt mallul, iar sase oameni au fost ucisi cand aceiasi atacatori si-au detonat vestele cu explozibili, au precizat sursele citate.

"Oamenii au inceput sa fuga in magazine sa se ascunda, dar (militantii) i-au urmarit si au deschis focul fara mila", a declarat Hani Fikrat Abdel Hussein, proprietarul unui magazin.

Politia a redobandit controlul asupra complexului comercial din estul capitalei irakiene, iar un oficial a declarat la televiziunea de stat ca nu sunt ostatici.

Doua bombe au explodat ulterior in orasul Muqdadiya, provocand moartea a cel putin 23 de persoane si ranind alte 51, au declarat surse medicale si din securitate.

Cel putin sapte persoane au fost ucise cand un atacator sinucigas aflat la volanul unei masini a comis un atentat pe o strada comerciala de la periferia sud-estica a Bagdadului, conform surselor. Explozia din cartierul sunnit Nahrawan s-a soldat de asemenea cu 15 raniti.

Anterior, trei persoane au fost ucise si alte opt ranite, cand o masina-capcana a explodat langa un restaurant din Baaquba, oras situat la 65 de kilometri nord-est de Bagdad, au precizat sursele citate.

Atacurile de la mallul din Bagdad si cele din orasele Muqdadiya si Baaquba au fost revendicate de gruparea Stat Islamic.
Atentatele de luni au facut cel mai mare numar de victime inregistrat intr-o singura zi in Irak in ultimele trei luni.

Sursa foto: photo story / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri