Statele Unite au distrus, in urma unui raid aerian, o cladire din orasul irakian Mosul in care se afla o suma foarte mare de bani, pe care gruparea Stat Islamic o folosea pentru a-si plati luptatorii si pentru operatiuni aflate in desfasurare, au declarat pentru CNN doi oficiali de la Pentagon.

Acestia nu au putut spune cu exactitate ce suma de bani era depozitata in cladire si in ce moneda, insa unul dintre ei a spus ca este vorba despre "milioane" , conform Mediafax.

Doua bombe, cu greutatea de aproximativ un kilogram, au distrus rapid zona. Oficialii au spus ca Statele Unite planuiesc sa loveasca mai multe astfel de tinte financiare, pentru a diminua capacitatea retelei Stat Islamic (SI) de a functiona ca entitate cvasi-statala.

Aceasta este o extindere a listei cu tinte, eveniment similar cu ceea ce s-a intamplat in urma cu cateva saptamani, cand avioane americane au inceput sa atace camioane ale SI care transportau petrol.

Dupa ce au obtinut informatii despre asa numitul "punct de colectare si distribuire a banilor", aeronavele si dronele americane au urmarit zona timp de mai multe zile, incercand sa identifice momentul in care acolo s-ar fi aflat cat mai putini civili.

In final, a fost luata decizia ca atacul asupra cladirii sa fie lansat duminica dimineata, intrucat civilii se aflau in apropiere in timpul zilei, iar personalul SI lucra acolo pe timpul noptii.

Comandantii americani au avut in vedere pana la 50 de victime ale raidului aerian, pe fondul importantei tintei, insa o prima evaluare facuta in urma atacului a indicat faptul ca probabil au fost ucise de la cinci pana la sapte persoane.

In ultimele saptamani, Statele Unite au anuntat ca vor evalua toate tintele in mod individual si ca ar putea avea o disponibilitate mai mare in ceea ce priveste tolerarea victimelor in randul civililor, daca, in schimb, vor putea bombarda tinte mai importante

Sursa foto: Simon_g / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri