Energia produsa din surse regenerabile incepe sa fie utilizata in tot mai multe state din lume. Potrivit blogului Bancii Mondiale, sase state se numara printre noii campioni ai energiei verzi.

Pe langa faptul ca utilizarea ei inseamna mai putine tone de CO2 aruncate in atmosfera, tot mai multe familii incep sa aiba acces la electricitate. Potrivit blogului Bancii Mondiale, sase state din lume se numara printre noii campioni ai energiei verzi.

Marocul va deveni o megaputere fotovolatica odata ce isi va pune in functiune un urias parc de generare a energiei solare la marginea desertului Sahara. Odata finalizat, acest parc va putea livra electricitate pentru peste 1 milion de locuitori din statul african. Totodata, Marocul, stat net importator de energie, va putea sa isi reduca dependenta de combustibilii fosili cu 2,5 milioane tone de petrol.

Bangladesul se pozitioneaza ca tara cu cea mai mare expansiune a energiei solare din lume. Aproximativ 3,5 milioane dintre cei 18 milioane de cetateni ai acestei tari sunt alimentati cu energie fotovoltaica.

Chinezii au in plan sa acopere acoperisurile a 800 de scoli cu panouri solare, care vor avea o capacitate instalata de 100 MW.

Autoritatile mexicane au distribuit gratuit aproape 23 milioane de becuri ecologice, care au ajuns la 5,5 milioane de familii din acest stat. Efectul acestei miscari se traduce printr-o reducere cu 18% a valorii facturilor la electricitate, precum si scaderea emisiilor de CO2 cu 1,4 milioane de tone pe an.

Potrivit unui studiu derulat in 12 tari, potentialul Tanzaniei in domeniul generarii de energie fotovoltaica si eoliana este „imens”. In materie de energie solara, aceasta tara concureaza Spania, iar in ce priveste energie eoliana, potentialul Tanzania il depaseste pe cel al statulului american California.

Investitori privati din Turcia au instalat, din 2001 incoace, 16.000 MW in centrale hidroelectrice, eoliene, geotermale si alte surse regenerabile de energie. In prezent, investitiile private in sectorul producerii de energie verde se inmultesc, sustinute si de proiecte derulate de BERD, IFC si Banca Mondiala.

Sursa foto: jaroslava V_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri