Dupa ce amenintase gigantii petrolieri Shell, ExxonMobil si Total cu retragerea licentelor de functinoare, autoritatile ruse au hotarat aseara sa retraga licenta de exploatare a grupului Shell
Ministerul rus al Resurselor Naturale a anuntat ieri ca a retras grupului petrolier anglo-olandez Royal Dutch Shell PLC autorizatia de a demara cea de a doua etapa a proiectului Sahalin 2, invocand in sprijinul deciziei sale nerespectarea de catre Shell a normelor de protejare a mediului inconjurator, informeaza Rompres. Anterior, Parchetul general rus a anulat "expertiza ecologica" care dadea grupului Shell unda verde pentru a dezvolta proiectul Sahalin 2 din Extremul Orient rus.

"Suntem obligati sa aplica decizia Parchetului general", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Resurselor naturale, Rinat Guizatulin. Prin aceasta decizie, Ministerul rus al Resurselor naturale a reluat de facto controlul intr-un dosar spinos, desi un tribunal moscovit ar urma sa examineze la data de 21 septembrie o plangere referitore la incalcarea normelor de mediu.

Parchetul general rus a considerat ca Shell nu a furnizat celor care urmau sa realizeze expertiza ecologica documente complete si suficient aprofundate. in plus, Parchetul considera ca Shell nu a prezentat garantii minime, din punct de vedere al normelor seismice, pentru constructia infrastructurilor sale. Proiectul Sahalin 2 este detinut in proportie de 55% de Shell, restul actiunilor fiind controlate de doua companii japoneze Mitsui si Mitsubishi, in proportie de 25 si respectiv 20%.

In dimineata zilei de luni Ministerul rus al Resurselor naturale a avertizat ca ar putea retrage licentele de exploatare acordate unor mari companii petroliere straine care doresc sa demareze trei importante proiecte in Rusia, Shell pentru Sahalin 2, ExxonMobil pentru Sahalin 1 si Total pentru Khariaga.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri