Reprezentanti ai ministerelor chinez si sud-coreean ale Apararii au discutat vineri, la Seul, despre al patrulea test nuclear al Phenianului, in contextul in care Beijingul este supus unor presiuni tot mai mari sa fie mai ferm cu aliatul sau nord-coreean, relateaza AFP online.

Testul efectuat pe 6 ianuarie de catre Coreea de Nord a declansat un val de condamnari internationale si de amenintari cu noi sanctiuni ONU, conform Mediafax.

"China s-a declarat dispusa sa ia parte la adoptarea unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la impunerea unor sanctiuni", a declarat pentru presa sefa delegatiei sud-coreene Yoon Soon-ku.

"China a repetat ca respinge in intregime programul nuclear si testele nucleare nord-coreene, China stie ca daca hotararea sa nu se traduce in actiuni efective, necesare, nu vom putea impiedica un al cincilea, eventual un saselea test nuclear", a adaugat ea.

China este principalul aliat diplomatic al Coreei de Nord si sustinatorul ei economic. Insa relatiile dintre cele doua tari s-au tensionat in ultima perioada, rabdarea Beijingului erodandu-se in fata provocarilor Phenianului si refuzului regimului stalinist de a-si opri programul nuclear.

Potrivit unor analisti, Beijingul este afectat de teama sa de a vedea Coreea de Nord prabusindu-se si aparitiei, la frontiera sa, a unei Corei reunificate, aliate cu Statele Unite.

Secretarul de Stat american John Kerry a criticat strategia Beijingului si a reclamat intensificarea presiunilor chineze, apreciind ca "nu se poate continua ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic".

Phenianul a afirmat ca dispozitivul testat pe 6 ianuarie este o bomba cu hidrogen, mult mai puternica decat o bomba nucleara obisnuita, o revendicare pusa la indoiala de numerosi experti.

Sursa foto: curraheeshutter / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri