Jihadisti din cadrul gruparii Statul Islamic au luat ostatici cel putin 400 de civili, sambata, intr-un atac asupra unor cartiere din orasul sirian Deir Ezzor, aflat sub controlul fortelor guvernamentale, a anuntat duminica Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relateaza Reuters.

Intre persoanele rapite se afla apropiati ai unor combatanti din cadrul militiilor loiale Guvernului sirian, precizeaza aceasta organizatie nonguvernamentala (ONG) cu sediul la Londra. "Ne temem pentru viata lor, ne temem ca gruparea ii poate executa, asa cum a facut anterior, in alte sectoare", a declarat Rami Abdoulrahman, directorul ONG-ului, potrivit Mediafax.

Deir Ezzor, situat in estul Siriei, este principalul oras din provincia cu acelasi nume. Aceasta asigura o legatura intre orasul Rakka - "capitala" de facto a SI - si teritoriile din Irakul vecin aflate sub controlul gruparii jihadiste. Potrivit agentiei siriene de presa Sana, care nu mentioneaza vreo luare de ostatici, cel putin 300 de persoane - inclusiv femei si copii - au fost ucise in atacul de sambata de la Deir Ezzor.

Guvernul sirian a evocat, referindu-se la aceste morti, "un masacru oribil". Surse din anturajul Guvernului sirian anuntau sambata ca un anumit numar de persoane au fost decapitate.

SI a comis deja crime in masa, in urma unor batalii pe care le-a purtat in Irak si Siria. Jihadistii au ucis aproximativ 200 de militari pe care i-au luat ostatici la baza aeriana siriana de la Tabka, in provincia Rakka, dar si sute de membri ai tribului Al-Shaitat, la Deir Ezzor, in 2014.

Daech, care detine controlul aproape asupra intregii provincii Deir Ezzor, asediaza incepand din martie 2015 ultimele cartiere din acest oras aflat sub controlul Guvernului. O penurie de hrana afecteaza orasul. Aproximativ 70% dintre persoanele asediate sunt femei si copii - in principal stramutati -, care locuiesc in adaposturi temporare.

Sursa foto: Oleg Zabielin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri