Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a amenintat ca va retrage ajutorul acordat tarilor nord-africane daca acestea nu coopereaza in a-i primi inapoi pe solicitantii de azil care nu au primit un raspuns favorabil, relateaza site-ul TheLocal.de.

"Germania este mai mult decat binevoitoare sa ofere ajutor economic Africii de Nord, dar doar atunci cand Guvernele de acolo raspund acestui ajutor, permitandu-le oamenilor ale caror cereri de azil au fost respinse sa calatoreasca inapoi spre tara de origine", a declarat, pentru radioteleviziunea publica germana ARD, Sigmar Gabriel, liderul Partidului Social Democrat (SPD) de centru-stanga , conform Mediafax.

Intrebarile legate de ce este de facut cu imigrantii nord-africani care doresc azil in Germania au ajuns in atentia publica dupa ce agresiunile sexuale in masa din noaptea de Anul Nou, care au avut loc in orasul Koln, au fost descrise ca fiind comise de "barbati cu infatisare nord-africana".Procurorii din oras ancheteaza in prezent 13 barbati care au legaturi cu aceste infractiuni, toti provenind din Africa de Nord.

Guvernul Germaniei a semnalat in ultimele saptamani probleme in ceea ce priveste expulzarea algerienilor si marocanilor, anuntand ca tarile lor de origine nu sunt deseori dispuse sa ii primeasca inapoi din cauza lipsei documentelor de identitate.

In ultima saptamana, presa germana a anuntat rate mari de infractionalitate in randul imigrantilor nord-africani, in special in landul vestic Renania de Nord-Westfalia.Incepand din vara, numarul persoanelor din Magreb (regiune ce cuprinde statele Maroc, Algeria, Tunisia si Libia) care solicita azil in Germania a crescut.

Numai in luna august, 1.500 de algerieni si marocani au solicitat azil in Germania. Pana in luna decembrie, numarul acestora a crescut la 5.300, in pofida unei proportii foarte mici de cereri de azil care au fost aprobate pentru imigrantii provenind din aceste tari, informeaza Die Welt.

Partidul Uniunea Crestin Sociala (CSU) solicita Guvernului sa clasifice statele Maroc, Algeria si Tunisia ca "tari de origine sigure", ceea ce ar insemna ca nou-venitii din aceste regiuni ar avea sanse foarte mici sa primeasca statut de refugiat si ar fi deportati mai repede.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri