Evreii sunt bineveniti in Rusia, le-a transmis presedintele rus Vladimir Putin unor lideri europeni ai evreilor cu care s-a intalnit si a discutat despre ingrijorarile acestora fata de o ascensiune a antisemitismului pe continent, relateaza Euronews.

Putin a recunoscut, in timpul intalnirii, ca multi dintre evrei au emigrat de la Moscova, pe timpul fostei Uniuni Sovietice. Insa acum se pot intoarce, a subliniat liderul de la Kremlin , conform Mediafax.

Presedintele Congresului Evreiesc European Moshe Kantor a declarat, la randul sau, ca numarul evreilor care fug din Europa este in crestere.

"Situatia evreilor din Europa este cea mai rea de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial", a apreciat el.
"Evreii se tem din nou, iar exodul evreiesc din Europa este cat se poate de real. Multi vrei fug din Franta, care este considerata o tara foarte sigura in comparatie cu Ucraina devastata de razboi", a declarat Kantor.

"Lasati-i sa vina aici", i-a spus Putin. "Au emigrat de aici in timpul Uniunii Sovietice, dar acum se pot intoarce", a adaugat el.

Un profesor evreu din orasul francez Marsilia a fost atacat saptamana trecuta cu o maceta.Victima a scapat cu rani grave, protejandu-se cu un exemplar de Torah pe care-l avea asupra sa.Un baiat in varsta de 16 ani a fost acuzat de tentativa de crima, un gest motivat religios si terorist.
Acest atac a amplificat temerile comunitatii evreiesti franceze, vizata in trecut de atacuri sangeroase

Sursa foto: francesco de marco / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri