Doisprezece cetateni romani inculpati dupa anihilarea celei mai importante retele de trafic de minori, in urma cu peste doi ani, in La Courneuve, in regiunea Parisului, au fost eliberati din detentie in urma unei erori judiciare, relateaza TF1 in pagina electronica.

In prezent, cei 12 romani sunt sub control judiciar, dar autoritatile franceze se tem ca ar putea fugi din tara.In urma unei erori, Curtea de Apel din Paris a ordonat la inceputul lui ianuarie eliberarea imediata a celor 12 suspecti in cazul celei mai importante retele de trafic de minori anihilate in ultimii ani , conform Mediafax.

In noiembrie 2013, anchetatorii Brigazii de protectie a minorilor (BPM) din cadrul politiei judiciare pariziene au anihilat reteaua de traficanti de minori dintr-o tabara situata in La Courneuve, la Seine-Saint-Denis. Circa 20 de copii si adolescenti din tabara erau fortati de parintii lor sa fure bani. Intre 2010 si 2013 au fost constatate aproape 500 de infractiuni.

Dupa 96 de ore de arest preventiv, 12 suspecti de nationalitate romana au fost inculpati pentru trafic de persoane, furt in banda organizata, provocarea directa a unor minori de a comite infractiuni si asociere de infractori. Ei au fost ulterior incarcerati.

Dar la inceputul lui 2016, judecatorul de instructie a trimis dosarul la Tribunal, uitand sa precizeze ca suspectii sunt anchetati pentru spalare de bani in banda organizata. Parchetul din Paris a facut apel pentru ca aceasta omisiune sa fie verificata de Camera de instructie.

In acelasi timp, Curtea de Apel trebuie sa decida privind mentinerea clanului in detentie. Dar dosarul a ajuns in locul nepotrivit pe masa judecatorilor, care au pronuntat hotararea prea tarziu. Alertata de avocatii apararii, Curtea de Apel a fost obligata sa recunoasca faptul ca detentia celor 12 suspecti a devenit "arbitrara", astfel ca toti au fost eliberati imediat, fiind plasati sub control judiciar.

Politistii si judecatorii se tem acum ca cei 12 suspecti vor fugi in Romania pentru a evita sa compara in tribunal si o eventuala condamnare.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri