Ministri de Interne ai unor state UE se vor intalni luni, la Amsterdam, pentru a discuta modalitati de extindere a verificarilor la frontierele din interiorul Spatiului Schengen, anunta un purtator de cuvant al Comisiei Europene citat de site-ul agentiei Reuters.

Ministrii de Interne ai unor state UE vor participa luni, la Amsterdam, la o reuniune informala pe tema masurilor de securizare a Spatiului Schengen, in contextul crizei imigratiei , conform Mediafax.

In cazul unor amenintari grave si persistente asupra frontierelor externe ale Spatiului Schengen, Comisia Europeana poate propune activarea articolului care prevede posibilitatea reintroducerii controalelor la frontiere timp de doi ani.

"Nu am lansat inca acest mecanism..., dar aceasta posibilitate exista, o avem la dispozitie, iar, daca va fi nevoie, Comisia Europeana este pregatita sa o foloseasca", a declarat un purtator de cuvant al Executivului UE citat de Reuters.

"Deocamdata, nu suntem in situatia de a activa aceasta clauza. Dar ministrii de Interne ai statelor UE vor avea luni, la Amsterdam, oportunitatea de a discuta acest lucru; pe agenda figureaza masuri care trebuie luate sau care vor trebui luate", a explicat reprezentantul Comisiei Europene.

Sursa foto: Pincasso / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri