Zeci de mii de oameni participa, duminica, la manifestatii in centrul Chisinaului, contestand Guvernul Pavel Filip, alcatuit de Partidul Democrat, si cerand organizarea de alegeri parlamentare anticipate, scrie Mediafax.

Pe de o parte, manifestatiile sunt organizate de Platforma Demnitate si Adevar, o miscare neafiliata politic condusa de Andrei Nastase care pledeaza pentru combaterea coruptiei, integrarea europeana si organizarea de alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate.

Pe de alta parte, mitingurile sunt organizate de Partidul Nostru (prorus, centru-stanga), condus de primarul orasului Balti, Renato Usatii, si de Partidul Socialistilor (prorus, extrema-stanga), condus de Igor Dodon.

Marsul de duminica a inceput in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, dupa care manifestantii s-au indreptat spre institutii aflate sub controlul Partidului Democrat (PDM, proeuropean, centru-stanga) - Procuratura Generala, Centrul Anticoruptie, Curtea Constitutionala -, contestand din nou influenta exercitata de controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc.

"Avem un an de cand protestam impotriva acestui criminal care a profanat absolut tot de ce s-a atins", a declarat Andrei Nasatse, liderul Platformei Demnitate si Adevar. Manifestantii au adoptat o rezolutie prin care solicita alegeri parlamentare anticipate.

Sursa foto: Koraysa/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri