Increderea oamenilor de afaceri in economia Germaniei s-a inrautatit drastic in ianuarie, aproape de minimul ultimului an, producatorii industriali si companiile de constructii fiind tot mai pesimisti in privinta perspectivelor de afaceri, potrivit datelor publicate luni de institutul Ifo.

"Anul a inceput cu o surpriza neplacuta pentru economia germana", a declarat Hans-Werner Sinn, presedintele Ifo, transmite MarketWatch.
Indicele referitor la climatul de afaceri, calculat de Ifo, a scazut de la 108,6 puncte in decembrie la 107,3 puncte in ianuarie, cel mai redus nivel atins dupa februarie 2015 , conform Mediafax.

Analistii intervievati de Wall Street Journal anticipau un declin mai mic, la 108,5 puncte.Perceptia in randul companiilor din industria prelucratoare se afla la cel mai scazut nivel din ultimele 12 luni.

Sondajul realizat de Ifo, care se adauga nivelului sub asteptari al indicelui referitor la intentiile de achizitii ale managerilor, publicat vineri, arata ingrijorarea ca incetinirea economiei chineze si problemele altor economii emergente mari vor afecta exporturile germane si vor submina deciziile de investitii ale companiilor.

Sursa foto: rzoze19 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri