Serena Williams a pierdut sambata, la Australian Open, prima finala de Grand Slam din ultimii cinci ani si, totodata, ocazia de a egala recordul detinut de Steffi Graf, 22 de titluri la aceste turnee.

Angelique Kerber este noua campioana de la Australian Open, dupa ce s-a impus cu 6-3, 3-6, 6-4 in finala cu Serena Williams. In urma acestui rezultat, germanca va urca de luni pe locul 2 WTA, scrie Mediafax.

Serena Williams a jucat din nou tenis, la Australian Open, dupa o pauza de aproximativ 4 luni, revenirea ei avand un obiectiv cat se poate de clar, egalarea germancei Steffi Graf la numarul de titluri de Grand Slam. In 2015, la US Open, cea mai buna jucatoare a lumii a fost eliminata in semifinale, astfel ca ea a ratat doua momente istorice, sa realizeze Marele Slem (toate cele 4 titluri, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open, castigate in acelasi an) si o prima sansa sa o egaleze pe legenda vie Steffi Graf.

Infrangerea cu Roberta Vinci, din septembrie 2015, a afectat-o foarte mult pe Serena, care pentru o vreme nu a vrut sa mai auda de tenis si chiar a luat in considerare varianta unei retrageri. Intre timp, ranile s-au vindecat, iar numarul 1 WTA a revenit pe teren la fel de puternica.

Dupa un parcurs de exceptie la Australian Open, cu victorii clare obtinute la Maria Sarapova si Agnieszka Radwanska, Serena Williams a pierdut finala cu Angelique Kerber dupa mai bine de 2 ore de joc, cu 4-6, 6-3, 4-6. Astfel, americanca a irosit a doua ocazie de a fi egala germancei Steffi Graf la numarul de trofee obtinute in turneele de Grand Slam.

Serena Williams va continua sa alerge astfel dupa acest record, dupa ce a pierdut prima finala de Grand Slam din ultimii 5 ani! Ultima infrangere intr-un meci cu trofeul pe masa fusese consemnata in 2011, la US Open, intr-o partida cu Sam Stosur (scor 6-2, 6-3). Reprezentanta Statelor Unite a avut insa forta, la vremea respectiva, sa treaca peste acel esec, iar apoi a a castigat alte 8 titluri de Grand Slam, ajungand la un total de 21 in cariera.

Sursa foto: Tourism Victoria from Australia/commons.wikimedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri