Gruparea Statul Islamic (SI) a postat online sambata o inregistrare a unei executii prin impuscare in care un calau care poarta o cagula profereaza, in franceza, amenintari la adresa "necredinciosilor" si mentioneaza atacurile de la Paris, relateaza AFP in pagina electronica.

In aceasta inregistrare video de aproape opt minute, difuzata de aripa media a Provinciei din Ninive (nordul Irakului) a gruparii, cinci barbati - inclusiv cel care se exprima in franceza - executa cu cate un glont in cap cinci barbati imbracati in combinezon portocaliu pe care-i acuza ca sunt "spioni". In inregistrare, cei cinci ostatici vorbesc in araba despre motivele capturarii lor, potrivit Mediafax.

Jihadistul care vorbeste in franceza, caruia-i ies suvite blonde de sub cagula inchisa la culoare, din care i se vad doar ochii, este singurul calau care vorbeste.

El poarta o tinuta de camuflaj, iar ceilalti sunt imbracati in negru. El evoca inamici ai SI "in plin dezastru" si-i avertizeaza sa se astepte la ceva ce-i va face sa uite atacurile de la "11 septembrie si atacurile de la Paris". Acestea din urma, revendicate de SI, s-au soldat in noiembrie cu 130 de morti.

Jihadistul francofon evoca de asemenea Spania si Portugalia. El da asigurari ca SI vizeaza o intoarcere la Al-Andalus, numele unor teritorii din Peninsula Iberica care s-au aflat sub dominatie musulmana din secolul al VIII-lea si pana in secolul al XV-lea. El citeaza numele oraselor Toledo si Cordoba.

Inainte ca cei cinci calai sa procedeze la executii, filmate intr-un sit in ruina nelocalizat, jihadistul francofon vorbeste despre raidurile aeriene impotriva gruparii jihadiste in Siria si in Irak, care se lovesc de "scutul califatului". Statul Islamic a proclamat in iunie 2014 un "califat" in bucati vaste ale teritoriilor Siriei si Irakului asupra carora detine controlul, in care aplica propriile legi si in care si-a multiplicat abuzurile.

Sursa foto: Oleg Zabielin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri