Politia din China a arestat 21 de persoane implicate in activitatile platformei de creditare peer-to-peer (persoana la persoana) Ezubao, o schema Ponzi in care au fost atrase fonduri de circa 50 de miliarde de yuani (7,6 miliarde de dolari) de la aproximativ 900.000 de investitori.

Peste 95% dintre proiectele de pe platforma de finantare au fost false, potrivit agentiei de presa Xinhua, citata de publicatia britanica The Guardian , conform Mediafax.

Printre cei arestati se afla si Ding Ning, cel care a lansat Ezubao in iulie 2014. Aceasta este cea mai mare inselatorie descoperita pana in prezent in China in sectorul de creditare persoana la persoana, care s-a dezvoltat puternic in ultimii ani si a ramas in mare masura nereglementat.

Politia a folosit doua excavatoare pentru a dezgropa aproximativ 1.200 de registre contabile ale Ezubao, ingropate de conducerea companiei, potrivit Xinhua, preluata de Financial Times.

Site-ul web al Ezubao a fost oprit, iar birourile din Beijing ale Yucheng Group, companie al carei presedinte este Ding Ning, au fost de asemenea inchise.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri